Zelf bier brouwen, hoe gaaf is dat?

Je hebt vast al wel wat verschillende speciaalbieren gedronken. Nieuwsgierig naar hoe het gemaakt wordt? Misschien weet je dat al, maar zou je het graag een keer zelf willen doen. Volg dan mijn workshop bier brouwen!

Op een zaterdag van 11u tot 17.00u ga je aan de slag om samen met mij 40 liter bier te brouwen op mijn brouwinstallatie in Vlijmen. Ik neem je mee in de theorie en praktijk van het brouwproces en we zullen ook verschillende type bieren gaan proeven. Na de workshop heb je de mogelijkheid om 3 liter van het brouwsel mee naar huis te nemen zodat je deze thuis kan vergisten en afvullen in fles. Je krijgt daarvoor alle benodigdheden mee.
Ik werk niet met kant-en-klare bierpakketten maar ontwikkel eigen recepturen en volg een brouwproces welke bestaat uit: Schroten van de mout, maischen, koken en vervolgens vergisten van het bier. Van tevoren bespreken we het biertype en receptuur. Heb je na de workshop de smaak te pakken?! Het leuke aan de workshop bij een thuisbrouwerij is dat je wat je geleerd hebt direct toe kan passen en met relatief simpele middelen een volgende keer zelf thuis aan de slag kunt!
Wie weet houd je er net zo een leuke hobby en passie aan over als ik.
Kosten van de workshop zijn 60 euro per persoon met een maximum deelnemers van 3 personen. Dit is inclusief lunch, proeverij en 3 liter van het gebrouwen bier.
Interesse? laat het me weten!