Ontdek de Kunst van Bier Brouwen tijdens een Workshop bij Brouwerij KOR in Vlijmen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete speciaalbier wordt gemaakt? Of ben je misschien al bekend met het brouwproces en wil je graag zelf leren brouwen? Dan is de workshop bier brouwen bij Brouwerij KOR in Vlijmen precies wat je zoekt!

Op een vrijdag, zaterdag, of zondag van 10:00 uur tot 16.30 uur, nodigen ik je uit om deel te nemen aan de boeiende workshop bier brouwen. Samen gaan we aan de slag met mijn professionele thuisbrouwinstallatie en creëren we maar liefst 40 liter overheerlijk bier. Deze workshop bied je de ultieme kans om zowel de theorie als de praktijk van het brouwen te ontdekken, terwijl we ook verschillende biersoorten proeven en bespreken.

Neem Je Eigen Bier mee naar Huis

Het hoogtepunt van deze workshop bier brouwen is dat je na afloop 3 liter van ons gezamenlijk gebrouwen bier mee naar huis te nemen. Je krijgt alle benodigde materialen en instructies om het bier thuis verder te vergisten en in flessen af te vullen. Zo kun je zelf het hele proces voltooien en trots je eigen bier schenken aan vrienden en familie. Een andere mogelijkheid is om na het vergisten, afvullen en navergisten wat ongeveer 6 weken duurt flessen af te halen die we natuurlijk ook even samen proeven en beoordelen.

Authentieke Recepturen en Passie voor Bier

Bij Brouwerij KOR werken we niet met kant-en-klare bierpakketten. We gaan een stap verder door onze eigen unieke recepten te ontwikkelen. Tijdens de workshop nemen we de tijd om het biertype en het specifieke recept te bespreken, zodat je begrijpt hoe verschillende ingrediënten en technieken leiden tot diverse smaakprofielen. Ons brouwproces omvat essentiële stappen zoals het schroten van de mout, het maischen, het koken en ten slotte het vergisten van het bier. Al deze stappen komen aan bod en je zult zien dat bier brouwen een boeiende ambacht is.

Jouw Toekomst als Thuisbrouwer

Een van de leuke aspecten van de workshop bij een thuisbrouwerij is dat je de opgedane kennis en vaardigheden direct kunt toepassen. Met relatief eenvoudige apparatuur en ingrediënten kun je thuis je eigen bierbrouwavontuur starten. Wie weet raak je net zo gepassioneerd als ik en wordt bierbrouwen een levenslange hobby.

Praktische Informatie

Kosten: De workshop bier brouwen kost slechts €60 per persoon. We houden de groepen klein, met een maximum van 3 deelnemers, om een persoonlijke en interactieve ervaring te garanderen.

Inclusief: Bij de prijs inbegrepen zijn een heerlijke lunch, een proeverij van verschillende bieren en natuurlijk de mogelijkheid om 3 liter van het door jou gebrouwen bier mee naar huis te nemen.

Interesse? Neem Contact Met Me Op!

Als dit avontuur in de wereld van bierbrouwen je aanspreekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, sta ik klaar om je te helpen. Vul onderstaand contactformulier in en ik bel of mail zo snel als mogelijk terug. Je mag ook direct mailen naar BrouwerijKOR@gmail.com.

Reserveer een brouwworkshop bij Brouwerij KOR in Vlijmen, regio Den Bosch en ontdek hoe jij je eigen bier kunt brouwen. Laten we proosten op jouw toekomstige brouwsels!

Wat anderen zeggen over de workshop

“Ik heb samen met mijn schoonvader de workshop van Ruud gevolgd. Vooral heel fijn omdat we waarschijnlijk zelf willen gaan hobbybrouwen. Het fijne aan de workshop was dat het heel persoonlijk was. En dat we zelf aan de slag mochten en ook veel uitleg kregen. Letterlijk geen vraag bleef onbeantwoord. Ruud weet waar hij mee bezig is! En niet te vergeten de lekkere lunch, bieren en hapjes die we mochten nuttigen! Als we zelf gaan brouwen, dan hebben we alvast Ruud vastgelegd om te komen helpen!”

Wessel van Buren